Näin valitset oikean viinikaapin!

Olitpa ostamassa viinikaappia ensimmäistä kertaa tai oletko päättänyt, että tarvitset lisää kaappeja kotikäyttöön tai vaikkapa mökkiin, usein kysytään; mikä viinikaappityyppi kannattaa valita?

Olemme koonneet tämän yleiskatsauksen, jotta sinun olisi helpompi löytää sinulle ja tarpeisiisi sopiva viinikaappi.

Ensinnäkin haluat ehkä kysyä itseltäsi nämä kysymykset:

Kuinka monelle pullolle haluat tilaa viinikaapissa?

Se ei ole aina niin helppoa tietää etukäteen, mutta hyvä vinkki on valita viinikaappi, johon mahtuu enemmän pulloja kuin alun perin ajattelit. Kun talossa on viinikaappi, kiinnostus viiniä kohtaan usein kasvaa ja huomaat nopeasti hieman tilavamman viinikaapin edut.

Kuinka paljon tilaa sinulla on kotona viinikaapille?

Se, kuinka paljon tilaa sinulla on viinikaappia varten, voi olla ratkaisevaa viinikaapin valinnassa. Meillä on sinulle pienemmässä tilassa sovellettavia jopa 15 cm leveitä viinikaappeja, joille lähes jokainen löytää helposti tilaa. Temptechillä on myös laaja valikoima suuria viinikaappeja, joissa on runsaasti tilaa suuremmille viinikokoelmille.

Voimme suositella vapaasti seisovia viinikaappeja, jos haluat vaihtaa paikkaa jälkikäteen. Suurin osa sisäänrakennetuista ja integroiduista viinikaapeistamme voidaan sijoittaa myös vapaasti seisoviksi. Tässä on tärkeää ottaa huomioon, että suurempien, vapaasti seisovien viinikaappien ympärillä tulee olla 10 cm vapaata tilaa ylikuumenemisen estämiseksi.

Pitäisikö viinikaappi sijoittaa keittiöön vai vapaasti?

Viinikaappimme työtason alle asennetaan hyvin usein keittiöön. Integroitava viinikaappi antaa saumattoman ilmeen. Tämä saavutetaan sillä, että malleissa on irrotettava sokkeli ja että ilmanvaihto löytää tiensä ilmanvaihtoritilän kautta keittiön sokkelissa. Integrointimalleja voidaan käyttää myös itsenäiseen sijoitteluun.

Sisäänrakennettavissa viinikaapeissamme on kiinteä sokkeli ja ne sijoitetaan liu’uttamalla kaappi kahden keittiöosan väliin. Tämä tarkoittaa, että keittiön jalkalista päättyy kaapin molemmille puolille. Sisäänrakennettuja malleja voidaan käyttää myös vapaasti seisovaan sijoitukseen.

Meiltä löydät myös saumattomasti korkeisiin kaappeihin soveltuvia viinikaappeja, joita, toisin kuin muita viinikaappejamme, ei voida sijoittaa vapaasti seisomaan. Muistutamme, että korkeisiin kaappeihin integroitavissa viinikaapeissa tulee olla tuuletusritilät sokkelissa takaosan kattoa kohti olevan tuuletuksen lisäksi.

On myös monia hyviä esimerkkejä asiakkaista, jotka rakentavat suuria vapaasti seisovia viinikaappeja hienolla tavalla. Kysy meiltä tarvittaessa lisää!

Haluatko yhden vai kaksi lämpötilavyöhykettä?

Valkoviini on usein parasta 8-12 asteisena ja punaviini 14-18, tyylistä ja tyypistä riippuen.

Jos haluat tarjoilla sekä valko- että punaviiniä oikeissa lämpötiloissa, suosittelemme siksi viinikaappejamme kahdella eri lämpötilavyöhykkeellä. Siten voit tarjoilla sekä valko- että punaviiniä oikeassa lämpötilassa, samasta viinikaapista. Jos aiot käyttää kaappia viinin pitkäaikaisempaan säilyttämiseen ajan mittaan, suosittelemme lämpötilan ylläpitämistä12 asteessa.

HUOM! Jos viinikaappi on tarkoitus sijoittaa ympäristöön, jossa huonelämpötila on alle 18 astetta, voi olla järkevää valita kaksivyöhykekaappi. Siinä on lämmitystoiminto, kun taas yksivyöhykekaappi voi vain jäähdyttää.

Voit lukea lisää viinin tarjoilusta täältä!

Vapaasti seisova viinikaappi

Vapaasti seisova viinikaappi voi, kuten nimestä voi päätellä, seisoa vapaasti. Näin voit sijoittaa sen juuri haluamaasi paikkaan. Vapaasti seisovat mallit tarjoavat monia mahdollisuuksia, ja niitä voidaan helposti siirtää haluttaessa.

Vapaasti seisovissa suuremmissa viinikaapeissa tulee olla jonkin verran etäisyyttä takana olevaan seinään ja huonekaluihin, suosittelemme n. 10 cm. Tämä voi olla hyvä pitää mielessä, kun sinun on selvitettävä, mihin viinikaappi sijoitetaan.

 

Integrointi työtason alle

Integroitu viinikaappi voidaan asentaa keittiön tason alle. Voit integroida sen saumattomasti muuhun keittiöön vetämällä keittiön sokkelin eteen integroidulla tuuletusritilällä. Tällä tavalla viinikaappi muodostaa luonnollisen osan keittiön kokonaisuutta.

Sisäänrakennetut viinikaapit

Sisäänrakennetut viinikaapit on hieman helpompi asentaa kuin integroitu viinikaappi, eivätkä ne tarvitse ympärilleen samaa tilaa kuin vapaasti seisova suuri viinikaappi. Tämä johtuu siitä, että tuuletus on kaapin etuosassa. Tämän tyyppisen viinikaapin voi helposti sijoittaa sinne, missä on tilaa, esimerkiksi sinne, missä keittiökaappi on ollut aiemmin.

Muista, että kaappi vaatii pistorasian ja että se on sijoitettava niin, että ovet voidaan avata kokonaan.

Integrointi korkeisiin kaappeihin

Meillä on erikokoisia viinikaappeja asennettavaksi keittiön korkeaan kaappiin. Viinikaappi integroituu saumattomasti keittiöön, samalla tavalla kuin integroitu uuni tai kahvikone.

Muistutamme, että korkeisiin kaappeihin integroitavissa viinikaapeissa tulee olla tuuletusritilät sokkelissa takaosan kattoa kohti olevan tuuletuksen lisäksi.

Viinin kypsytyskaappi

Jos olet viinin ystävä, joka haluaa säilyttää viiniä useita vuosia, kannattaa ehdottomasti valita viinin kypsytyskaappi. Nämä viinikaapit jäljittelevät viinikellarin olosuhteita ja antavat säilytyksen aikana viinin koko makurekisterin kehittyä.

Onko sinulla kysyttävää?

Temptechillä on yli 100 erilaista viinikaappimallia ja autamme mielellämme, jos sinulla on kysyttävää, kun haluat löytää sinulle ja tarpeisiisi täydellisesti sopivan viinikaapin.

Ota meihin yhteyttä tästä, post@temptech.fi.