Viiniä ja viinin säilytystä

Temptech Brand Ambassador, Sommelier Pekka Mustonen kirjoittaa blogiin kiinnostavaa asiaa viinistä, omalla äänellään.

Joulu on paketoitu ja Uusi Vuosi saatu käyntiin. Viiniä ja samppanjaa on nautittu hyvien ruokien kera. Vuodenajat peilaavat ruokien ja viinin kulutusta eri ajankohdan mukaan. Nyt on mäti ja blinit historiallista herkkua pohjoisessa. Kuohuviinit ja erityisesti pirteän hapokas samppanja ovat mädin ja blinin herkkuja unohtamatta raikkaita ja kuivia valkoviinejä.

Viiniä ostettaessa, ei aina tule mieleen miten viiniä voi säilyttää, joskus myös hieman pitempään, jopa vuosia? Mahdollisuuksia on monia, viinikellari on yksi vaihtoehto, tämä on harvoin mahdollista nykyaikana ja kaupunkiympäristössä.

Viinin säilytyksessä on hyvä huomioida muutama tärkeä asia.

Viiniä on hyvä säilyttää viileässä, tasalämpöisessä paikassa, myös valolta suojassa, auringonvalo voi olla vahingollista viinin pitempään säilytykseen.

Päivän vastaus on viinikaappi. Viinikaapit, koosta riippuen, voi myös integroida keittiön kalusteisiin. Uusinta uutta on keittiökokonaisuuksia suunnitellessa; viinikaappi voidaan koosta riippuen sijoittaa kalusteisiin valmiiksi suunnittelupöydällä, asiakkaan toiveiden mukaisesti. Uudet Temptech viinikaapit ovat pieniä energia kulutukseltaan, äänettömiä ja tyylikkäitä huonekaluja jokaiseen kotiin. Viinikaapin lämpötilan voi säätää kaapista riippuen, yhdeksi asteikolla 5°C-20°C, tai kahdeksi eri lämpötilaksi samalla asteikolla yhdessä kaapissa. Hyvä ympärivuoden lämpötila voi olla esim 10-15.

Temptech viinitiimi haluaa toivottaa iloista loppuvuotta ja nautinnollisia viinihetkiä hyvän ruuan ja ystävien kesken.

När man handlar vin och undrar hur skall man förvara dessa viner några veckor eller tom några år hemma?

Temptech vinskåp är dagens svar på frågan.

Urvalet av Temptech vinskåp är den bredaste i hela Europa. Vi hjälper våra kunder även om förvaring på olika typer av vin och på svenska givetvis.

Temptech vinteam önskar god fortsättning.

Pekka Mustonen

Sommelier

Temptech Brand Ambassador

Pekka Mustonen

Kirjoittaja on pitkän linjan hovimestariammattilainen ja viiniasiantuntija, ja on toiminut mm. Suomen Sommelierit Ry puheenjohtajana, sekä palvellut työuransa aikana lukuisissa huippuravintoloissa.