Pääsiäisen vinkit viininautinnon maksimointiin

Pääsiäispöydän viinien, kuten muidenkin juhla-aterioiden yhteydessä ja ihan tavallisenakin arkena nautittavien viinien tarkan lämpötilan tietäminen on tärkeää – haluathan viinistäsi ulos ne aromit ja maun, jotka pullon kyljessä luvataan. Valitettavan usein huonon viinielämyksen taustalla on väärässä lämpötilassa tarjoiltu viini – itse viinissä on hyvin harvoin mitään vikaa. Makuasioista emme voi kiistellä, mutta kun viini tarjoillaan oikeassa lämpötilassa, voimme ainakin luottaa siihen, että pääsemme arvostelemaan viinin sen oikeista lähtökohdista. Temptech viinikaapista tarjoilet aina viinin kuin viinin oikean lämpöisenä, asteen tarkkuudella välillä 5-20 °C.  

Olemme konneet tähän artikkeliin muutaman vinkin pääsiäisaterialla nautittavista viineistä, ja niiden oikeista tarjoilulämpötiloista.  

Psst! Lisävinkkinä: jos aiot dekantoida viinin ennen sen nauttimista, aseta silloin viinikaapin lämpötila 1-2°C alhaisemmaksi kuin tarjoilulämpötila – silloin pöydällä seisovan dekantoidun viinin lämpötila ei ehdi nousta liian korkeaksi.  

Pääsiäisen vinkit 1. :  
Lampaan kanssa tyypilliset ryhdikkäät ja täyteläiset punaviinit tarjoillaan 16-18 °C lämpötilassa. Temptech viinikaapista tarjoilet viinin kuin viinin aina oikean lämpöisenä, asteen tarkkuudella 5-20 °C 

Pääsiäisen vinkit 2. : 
Kokeile karitsankankareen kanssa kuivaa roséesamppanjaa! Samppanja tarjoillaan oikeaoppisesti 8-10°C lämpötilassa. Temptech viinikaapista tarjoilet viinin kuin viinin aina oikean lämpöisenä, asteen tarkkuudella 5-20 °C 

Pääsiäisen vinkit 3. : 
Pääsiäisen juhla-aterian päättää esimerkiksi herkullinen tokaji-jälkiruokaviini, joka tarjoillaan 12-14°C lämpötilassa. Temptech viinikaapista tarjoilet viinin kuin viinin aina oikean lämpöisenä, asteen tarkkuudella 5-20 °C 

Hyödynnä pääsiäiskampanjamme (voimassa 5.4. saakka): Pääsiäisen tilaajalahjana viinikaapin ostajalle kaupan päälle laadukas viinipullonavaaja! (arvo 29,90€) 

Hyvää pääsiäistä!