Jäähdytystekniikka, lämpötilavyöhykkeet ja asetukset

Etkö ole jäähdytyksen, jäähdytystekniikan tai lämpötilavyöhykkeiden asiantuntija? Lue tämä, niin pian olet.

Jäähdytystekniikka

Viinikaapeissamme käytetään termoelektristä jäähdytystekniikkaa tai kompressoria. Tämä tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse miettiä, onko viini oikean lämpöistä eikä huolehtia siitä, onko viini valmista tarjoiltavaksi vai ei.

Viinikaappi, jossa on kompressorin tärinänsuojaus

Kompressori jäähdyttää viinikaapin samalla tavalla kuin jääkaapin. Kompressori voi aiheuttaa melua ja tärinää, joten on hyvä tietää, että kaikissa viinikaapeissamme on omat vaimentimet, jotka suojaavat viiniä tärinältä.

Termoelektrinen jäähdytys, jossa elektroninen lämpötilansäätö

Valikoimamme pienemmät vapaasti seisovat viinikaapit hyödyntävät termoelektristä jäähdytystä. Tämä tarkoittaa, että viinikaapin lämpötilaa säädetään elektronisesti. Termoelektrisellä jäähdytyksellä varustettu viinikaappi tuottaa vähemmän melua eikä lainkaan tärinää. Jos harkitset ostavasi pienemmän vapaasti seisovan viinikaapin, on hyvä muistaa, että kaapilla on oltava erillinen paikka, jossa ilma kiertää hyvin. Lisäksi huoneen lämpötilan tulee olla 20–25°C.

Lämpötilavyöhykkeet ja asetukset

Kun valitset Temptechin viinikaapin, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, missä säilytät viiniä. Tai esimerkiksi valo- ja lämpötilaolosuhteita. Voit valita viinikaapin, jossa on yksi, kaksi tai kolme lämpötilavyöhykettä, ja jokaista vyöhykettä voidaan säätää erikseen. Kuten huomaat, opit vyöhykkeet nopeasti riippumatta siitä, oletko jo viiniasiantuntija tai vasta alkanut kiinnostua viineistä.

Viinikaappi, jossa on yksi lämpötilavyöhyke

Viinikaapit, joissa on yksi lämpötilavyöhyke, voidaan asettaa lämpötilaan 5–20°C. Jos säilytät viinikaapissa sekä valko- että punaviiniä, suosittelemme asettamaan lämpötilaksi 12°C, jolloin lämpötila sopii molemmille viinityypeille. Valkoviiniä varten voit alentaa lämpötilaa muutamalla asteella puolen tunnin ajaksi ennen tarjoilua, ja punaviinin puolestaan voi ottaa pois viinikaapista noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Viinikaappi, jossa on kaksi lämpötilavyöhykettä

Tempechin viinikaapeissa, joissa on kaksi lämpötilavyöhykettä, lämpötilaksi voi valita 5–20°C. Ylimpänä olevan viileimmän vyöhykkeen lämpötilaksi voi asettaa 5–12°C ja alemman vyöhykkeen lämpötilaksi 12–20°C. Sinun on hyvä tietää, ettet voi asettaa molempien vyöhykkeiden lämpötilaksi samanaikaisesti 12°C, koska vyöhykkeiden eron on oltava vähintään 1°C.

Viinikaappi, jossa on kolme lämpötilavyöhykettä

Kolmen lämpötilavyöhykkeen viinikaapissa sinulla voi olla tarjoiluvalmista valkoviiniä ja punaviiniä sekä kuohuviiniä! Kolme vyöhykettä voidaan asettaa välille 5–20°C, 5–12°C ja 12–20°C.

3 vinkkiä jäähdytykseen ja pitkäaikaiseen säilytykseen viinikaapissa

  1. Haluatko säilyttää tarjoiluvalmista valkoviiniä? Aseta lämpötilavyöhykkeen lämpötilaksi 6°C
  2. Haluatko säilyttää tarjoiluvalmista punaviiniä? Aseta lämpötilaksi 14°C
  3. Haluatko säilyttää viiniä pitkään viinikaapissa? Suosittelemme kaikentyyppisille viineille säilytyslämpötilaksi 12°C