Vuoden Kodinkone 2019/20

Viime marraskuussa Norjan kuluttajaelektroniikan ammattijulkaisun Elektronikkbransjenin gaalassa Temptech:in viinikaappi palkittiin voittajana kategoriassa ”Vuoden Kodinkone 2019/20”.

Temptech, kotipaikkanaan Borgeskogen Stokkessa, Norjassa on Norjalainen viinikaappeihin erikoistunut kodinkonevalmistaja. ”Yrityksemme juhli 15 vuotista taivaltaan viime vuonna ja siksi oli erityisen mukavaa vastaanottaa tämä tunnustus juuri nyt.”, iloitsee Christoffer Hamer, yrityksen toimitusjohtaja.

Ei ainoastaan herkkusuille

«Että voitamme niin suuressa kategoriassa kuin ”Vuoden Kodinkone” kertoo myös jotain siitä, että viinikaapit kasvattavat suosiotaan, eivätkä enää ole vain herkkusuiden hankintalistalla vaan löytävät tiensä yhä useamman kotiin”, Hamer kertoo.

Palkinnon jakoi tuomaristo jonka on koonnut ammattijulkaisu Elektronikkbransjen. Tapahtuma järjestettiin nyt 15. kerran, ja palkintoja jaettiin useassa eri kategoriassa 160-päisen alan eri edustajista koostuvan yleisön edessä.

Suosittu tuote

Tuote joka voitti himoitun palkinnon on Copenhagen CD180SB-B. Viinikaappi johon mahtuu kokonaiset 143 pulloa, sisältää innovatiivisen hyllyjärjestelmän jolla viinipullot saa esille tyylikkäästi. Useimmissa viinikaapeissa näkyy vain pohja tai korkki, kun tässä kaapissa koko pullo on esillä pitkittäin ja etiketti esillä.

«Tuote on ollut erittäin suosittu, sekä kuluttajien että ravintoloiden ja viinibaarien keskuudessa. Monet ravintolat ja viinibaarit kautta maan käyttävät meidän kaappejamme. Esimerkiksi viinibaari Vinotek:issa Oslossa on kolme tismalleen tämän mallin viinikaappia käytössä”, Hamer toteaa.Vahva viinikaapeissa koko Pohjoismaissa

Temptech myy viinikaappeja kaikissa Pohjoismaissa, ja vientinä 18 maahan.

Pääkonttori ja pohjoismaiden varasto sijaitsee Norjan Borgeskogenissa, Stokkessa. ”Borgeskogenin työntekijöiden lisäksi meillä on oma myyntitiimi kaikissa pohjoismaissa, jonka lisäksi meillä on työntekijät Pekingissä ja Shundessa Kiinassa”, selventää Armand Gustavson, nordic myyntijohtaja.

Tuotteita myydään muiden muassa suurten pohjoismaisten elektroniikka- ja keittiöketjujen toimesta. ”Pelkästään viime vuonna möimme yli 10.000 viinikaappia”, Gustavson kertoo. Tämä puolestaan kertoo että viinikaappi on alati tavanomaisempi laite pohjoismaisissa kodeissa. ”Olemme 15 vuoden aikana rakentaneet toimintaamme ja tulleet Pohjoismaiden johtavaksi viinikaappien toimijaksi”, Gustavson jatkaa.

«Meillä on laaja valikoima joka käsittää yli 60 viinikaappia eri kokoisina, värisinä ja eri hintaluokissa. Suosituimpia ovat keittiöön asennettavat mallit», Gustavsson selventää.

«Me Suomessa olemme onnekkaita siinä, että meillä on maailman paras viinikauppa, Alko, ja tietotaito sekä kiinnostus viinistä kuluttajien keskuudessa on lisääntynyt paljon viime vuosina. Matkustamme enemmän, ja tuomme inspiraatiota mukanamme kotiin. Suomalaiset kutsuvat mielellään vieraita kotiinsa nauttimaan yhdessä hyvästä ruuasta ja viinistä. Kun käytössä on viinikaappi ja täten mahdollisuus tarjoilla viini oikeassa lämpötilassa, kokemus nousee eri tasolle”, lisää Temptechin Suomen myyntipäällikkö, Valter Brotherus.

Vahva kasvu

Yrityksellä on ollut vakaa kasvu viime vuosina ja toissa vuonna liikevaihto ylitti 50 MNOK rajan. ”Ylitimme jo lokakuussa 2019 koko edellisvuoden liikevaihdon, joten vahva kasvu jatkuu”, kertoo talousjohtaja Carsten Andreas Foyn-Bruun

Kuva: Temptechin Christoffer Hamer (vas.) ja Erik Joakim Galleberg vastaanottivat palkinnon. (Kuva: Tore Skaar).

Lisää tietoa CD180SB-B viinikaapista täällä >