Viinikaappi ostoslistalla? Opas 2020

Olemme koonneet joitain yleisimmin esitettyjä kysymyksiä viinikaapin hankintaan liittyen.

Erot vapaasti seisovien ja kalusteisiin sijoitettavien sekä täysintegroitavien viinikaappien välillä

Kalusteisiin sijoitettavaksi tarkoitetuissa viinikaapeissa on ilmanvaihto kaapin edessä, mikä tekee sijoittamisen kalusteiden väliin keittiötason alle helpoksi. Jos etsit tämäntyyppistä viinikaappia, tutustu Premium, Elegance ja Copenhagen-malleihin.

Täysintegroitavat viinikaapit voidaan sijoittaa joko korkeakaappiin eli mihin kohtaan vain kaapistossa on tälle tila, samaan linjaan uunin, mikroaaltouunin ja kahvikoneen kanssa, tai integroida saumattomasti työtason alle ilmanvaihtoritilällä varustetun sokkelilistan taakse. Täysintegroitavat mallimme löydät Oslo-sarjasta.

Kaikki viinikaappimme ovat leveydeltään mitoitettu standardisoitujen keittiömittojen mukaan ja sopivat siksi keittiöön kuin keittiöön, oli sitten kyseessä Noblessa, Puustelli, Epoq, Parma, HTH, Kvik, Scavolini tai jokin muu keittiötoimittaja. Ovikorkeus useimmissa tason alle sijoitettavissa malleissa on 713 mm. Sokkelikorkeus täysintegroitavissa on 100 mm ja 150 mm kalusteisiin sijoitettavissa malleissa.

Vapaasti seisovat viinikaappimme, Trend-sarja, sopii mainiosti sinulle, joka olet juuri aloittanut viinien keräilyn. Kaapit hyödyntävät termoelektristä viilennysteknologiaa ja tarvitsevat siksi enemmän ilmaa ympärilleen minkä takia ne tulee sijoittaa huoneeseen jossa vallitsee normaali huonelämpötila, 20-25 astetta, jolloin se saavuttaa asetetun lämpötilan.

Yksi vai kaksi lämpötilavyöhykettä?

Yhden lämpötilavyöhykkeen viinikaapit

Viinikaapit yhdellä lämpötilavyöhykkeellä, ts. joissa lämpötila on tasainen koko kaapissa, ovat säädettävissä 5-20 asteen alueella. Jos säilytät sekä kuohu-, valko- ja punaviiniä on lämpötilasuositus 12 astetta. Kun haluat tarjoilla kuohu- tai valkoviinin tätä viileämpänä, voit hetkellisesti asettaa lämpötilan alhaisemmaksi tai yksinkertaisesti siirtää tarjottavan juoman jääkaappiin noin tunti ennen tarjoilua. Jos toivot oikein temperoitua ja tarjoiluvalmista kuohu-, valko- ja punaviiniä kannattaa harkita kahden lämpötilavyöhykkeen kaappia.

Viinikaapit kahdella lämpötilavyöhykkeellä

Viinikaapilla jossa on kaksi lämpötilavyöhykettä sinulla on mahdollisuus säilyttää viiniä kahdessa eri lämpötilassa, esimerkiksi kuohu- ja valkoviinit 8 asteessa ja punaviinit 12 asteessa. Kaksi vyöhykettä ovat jaettu kaapin keskeltä, jolloin viileämpi tila on ylempänä ja lämpimämpi alempana.

Kuinka monelle pullolle on tilaa?

Ilmoitettu pullokapasiteetti on maksimaalisesti hyödynnettynä, mitattuna kun kaikki hyllyt ovat käytössä ja kaappi on täytetty standardikokoisella 75 cl. Bordeaux-pulloilla.

Tämä laskentatapa on standardoitu useimmilla viinikaappivalmistajilla jotta vertailu olisi helppoa. Koska pulloja on erimuotoisia ja -kokoisia on todellinen kapasiteetti kuitenkin usein hieman alhaisempi kuin ilmoitettu.

5 kultaista sääntöä viininsäilytyksessä

Viini on elävä tuote joka kehittyy ajan mittaan. Näitä viittä sääntöä seuraamalla säilytys tapahtuu optimaalisissa olosuhteissa, tuloksena parempi säilyvyys, maku ja sen myötä parempi viinielämys. Kun säilytät viinisi TEMPTECH-viinikaapissa voit luottaa siihen, että alla olevat edellytykset on otettu huomioon!

1. Oikea ja tasainen lämpötila

Viiniä ei tule säilyttää liian kylmässä eikä liioin liian lämpimässä. Yleisesti tulisi säilytyslämpötilan kaikille viinityypeille olla 10-12 asteen välillä. Ideaalinen tarjoilulämpötila valkoviineille on 6-10 astetta ja 14-18 astetta punaviineille.

2. Optimaalinen ilmankosteus

Oikea ilmankosteus säilytyksessä on 50-70%. Alhaisempi ilmankosteus voi kuivattaa korkin jolloin happea pääsee pulloon mikä voi pilata viinin. Kaikissa Temptech-viinikaapeissa ilmankosteus on jatkuvasti 50-70% välillä.

3. Suojaus auringonvaloa ja lämpöä vastaan

Liika valo voi nopeuttaa viinin kypsymisprosessia liiaksi. Auringonvalo sisältää lisäksi UV-säteilyä joka voi vahingoittaa viiniä. Useimmissa kaapeissamme on lasioveen asennettu UV-suodatin. Sisäpuolen LED-valaistus ei myöskään luovuta lainkaan lämpöä.

4. Suojaus hajuja vastaan

Hajut esimerkiksi puuhyllyistä voivat tunkeutua korkin läpi ja pilata viinin. Temptech-viinikaapeissa on käsittelemättömät puuhyllyt joista ei irtoa lainkaan hajuja. Lisäksi useimmat kaappimme ovat varustettu aktiivihiilisuodattimella joka puhdistaa sisäilmaa.

5. Ei tärinöitä

Tärinää voi esimerkiksi muodostua kompressorin toiminnan seurauksena joka voi levitä kaappiin ja hyllyihin ja sitä myöten vaikuttaa epäedullisesti viinin kehitykseen. Temptech-viinikaappien erikoisvalmisteiset tärinänvaimentimet joiden päällä kompressori lepää, poistavat tehokkaasti tärinää.

TEMPTECH – sinun viinikaappiasiantuntijasi 15 vuoden kokemuksella!

Temptech on Norjalainen viinikaappien valmistaja yli 15 vuoden kokemuksella, ja on Pohjoismaiden suurin viinikaappien toimittaja.

Tuotteemme löydät suurimmista kodinelektroniikkaliikkeistä ja valikoiduista keittiöliikkeistä, tai täältä kotisivuiltamme.

Tarjoamme maankattavan huollon kaikissa pohjoismaissa. Sinulle tämä merkitsee turvaa sekä laadun että palvelun osalta. Lue lisää meistä täältä.