Vinkkejä ja neuvoja viinikaapin hankintaan

Viinikaapissa säilytät viinisi oikein ja sinulla on aina tarjoiluvalmista viiniä. Seuraavassa on annettu vinkkejä ja neuvoja, miksi viinikaappi on tärkeä, miten se toimii ja mitä pitäisi huomioida viinikaappia hankittaessa.

Temptech on Pohjoismaiden suurin viinikaappien valmistaja ja toimittaja. Laadukkaat viinikaappimme täyttävät korkeimmat suunnittelu- ja teknologiavaatimukset ja takaavat optimaaliset säilytysolosuhteet viinikokoelmallesi. Ei ihme, että maineikkaat ravintolat, viinibaarit, viinien maahantuojat ja viininystävät valitsevat viinikaappimme.

Temptech-viinikaapissa viinit säilytetään oikeassa ja tasaisessa lämpötilassa ja ilmankosteudessa. Viinikaapeilla on alhainen energiankulutus, melutaso ja tärinä, jotka eivät vaikuta viinin kehittymiseen.

Viinikaappivalikoimamme on laaja ja sisältää yli 50 mallia eri kokoina, tilavuuksina ja hintaluokissa yksityis- jaammattikäyttöön. Meiltä löytyy sisäänrakennettavat ja keittiöön integroitavat viinikaapit, isot viinikaapit ja pienet vapaasti seisovat mallit. Meillä on viinikaapit, jotka täyttävät kaikki tarpeet ja toiveet!

Parempi viinikokemus

Oikeassa lämpötilassa oikein varastoitu viini maistuu paremmalta ja tarjoaa entistä paremman viinielämyksen. Samalla oikea viinin säilytystapa saa viinin säilymään nopeammin. Oikea tarjoilulämpötila on tärkeä suhteessa viini- ja rypäletyyppiin sekä viinin kypsyyteen. Säilyttämällä viinipullosi Temptech-viinikaapissa varmistat viinikokoelmallesi ihanteelliset säilytysolosuhteet!

Jäähdytystekniikka

Viinikaapeissamme käytetään kompressorijäähdytystä tai termoelektristä jäähdytystekniikkaa. Kompressori jäähdyttää viinikaapin samalla tavalla kuin tavallisen jääkaapin. Kompressori tuottaa hieman melua ja tärinää. Viinin suojelemiseksi tärinältä olemme kehittäneet erityiset tärinänvaimentimet, jotka vähentävät viinikaappien tärinää huomattavasti.

Pienet, vapaasti seisovat viinikaapit hyödyntävät termoelektristä jäähdytystä, jossa viinikaapin lämpötila säädetään elektronisesti. Viinikaapin halutun lämpötilan saavuttamiseksi on tärkeää, että nämä viinikaapit seisovat vapaasti niin, että ilma kiertää hyvin niiden ympärillä ja huonelämpötila on normaali 20-25 °C. Koska termoelektrisistä viinikaapeista puuttuu kompressori, ne ovat hiljaisempia eivätkä muodosta tärinää.

Lämpötilavyöhykkeet ja asetukset

Viinikaapeissamme on yksi, kaksi tai kolme lämpötilavyöhykettä.Kaikkia lämpötilavyöhykkeitä voidaan säätää erikseen. Kahdella lämpötilavyöhykkeellä varustetun viinikaapin lämpötilaalue on 5-22°C. Niistä viileämmän vyöhykkeen lämpötilaksi voidaan asettaa 5-12°C ja toisen vyöhykkeen lämpötilaksi 12-22°C. Molempia vyöhykkeitä ei kuitenkaan voi asettaa 12°C:hen. Näiden kahden vyöhykkeen välillä on oltava 1°C:n ero (toinen vyöhyke voi olla 12°C, mutta toisen on oltava 13°C).

Tarjoiluvalmiin valkoviinin säilytykseen lämpötilavyöhykkeen lämpötilaksi suositellaan 6 °C, punaviinille 14 °C. Jos viiniä säilytetään viinikaapissa pitkään, on suositeltavaa asettaa lämpötilaksi 12 °C, joka on optimaalinen kaikentyyppisille viineille.

Kuinka suuri viinikaappi tarvitaan?

Viinikokoelmalla on taipumus kasvaa, ja nopeasti! Siksi on järkevää investoida alkuvaiheessa viinikaappiin, mikäli tila ja lompakko
sallivat, joka on tilavuudeltaan 25-50% suurempi kuin sen hetkinen viinikokoelma.

Sisäänrakennettava, integroitava ja vapaasti seisova viinikaappi

Meiltä löytyy viinikaapit, jotka voidaan sisäänrakentaa tai integroida keittiöön, isot viinikaapit ja pienet vapaasti seisovat mallit. Sisäänrakennettavat mallimme, Premium ja Elegance, on helppo sijoittaa keittiön työtason alle ilman eteen tulevaa sokkelia. Oslo-viinikaappimme on suunniteltu integroitavaksi keittiön työtason alle niin, että ilmanvaihto hoidetaan sokkelin kautta. Vapaasti seisovat mallimme, Trend ja Performance, tarvitsevat hieman enemmän tilaa ja hyvän ilmanvaihdon ympärilleen.

Kuinka monelle pullolle on tilaa?

Viinipullot ovat erikokoisia ja -muotoisia. Siksi viinikaappien pullokapasiteetin ilmoittamiseen käytetään standardoitua pullomuotoa (75 cl Bordeaux). Yleensä iinikokoelma sisältää erimuotoisia pulloja (bordeaux, burgundi, samppanja, riesling jne.). Siksi on hyvä laskea, että viinikaapin kapasiteetti on noin 70-80 % ääritellystä pullokapasiteetista.

Oikea ilmankosteus

Viinin säilytyksessä oikea ilmankosteus on yhtä tärkeä kuin lämpötila. Pohjoismaisissa kodeissa ilmankosteus on 20-40%, mikä on liian alhainen viinin varastointiin. Liian kuiva ilma kuivattaa korkin ja liian kostea ilma voi puolestaan tuhota pullon etiketit ja saada korkki mädäntymään. Oikea kosteus viinin säilytykseen on 50-70 %, mihin kaikki viinikaappimme pystyvät.

Äänitaso

Viinikaapeista kuuluu hieman kompressorin ja viinikaapeissa ilmaa kierrättävän tuulettimen ääntä. Viinikaappiemme äänitaso on 38-41 dBa.

Ei vain viinipulloille

Viinikaappi sopii täydellisesti myös laatikkoviinien säilytykseen – poista vain pussi laatikosta ja laita se viinikaappiin. Viinikaappi sopii mainiosti myös sikarien, suklaan, ginin ja muiden alkoholijuomien säilytykseen.