Miten viini säilytetään oikein

Oikeassa lämpötilassa oikein säilytetty viini maistuu paremmalta ja tarjoaa entistä paremman viinielämyksen. Samalla oikea viinin säilytystapa saa viinin säilymään paremmin.

Viini on elävä tuote, joka kehittyy ajan mittaan. Optimaaliselle ja tarkalle säilytykselle on viisi kultaista sääntöä, joita on tärkeää noudattaa. Kun valitset Temptechin viinikaapin, voit olla varma, että varastoit viinisi parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Oikea ja tasainen lämpötila

On tärkeää, ettei viiniä säilytetä liian kuumassa tai kylmässä. Yleisesti voidaan sanoa, että kaikki viinit voidaan säilyttää 10-12 °C lämpötilassa. Valko- ja punaviinin jakamiseksi valkoviini tulisi säilyttää 7-10 °C:ssä ja punaviini 14-18 °C:ssä.

2. Ilmankosteus

Riittävän korkea ilmankosteus on tärkeä, jotta viinipullon korkki ei kuivuisi ja alkaisi työntää ilmaa pulloon, koska se voi vaikuttaa viiniin. Oikean ilmankosteuden pitäisi olla 50-70%, mikä meillä on kaikissa viinikaapeissamme.

3. Suojaa valolta

Viini on herkkä valolle, mikä voi nopeuttaa viinin kypsymisprosessia. Auringonvalo sisältää myös UV-säteilyä, joka voi olla haitallista viinille. Useimpien Temptech-viinikaappien lasiovissa on UV-suodattimet. Kaapin LED-sisävalo ei myöskään muodosta lainkaan lämpöä.

4. Suojaa hajuilta

Viinipulloon saattaa päästä hajuja korkin kautta, mikä huonontaa viinin laatua. Hajut voivat tulla esimerkiksi viinikaapin puuhyllyistä. Käytämme viinikaapeissamme ainoastaan lakkaamattomia puuhyllyjä, joista ei lähde mitään hajuja. Lisäksi viinikaapeissamme on aktiivihiilisuodattimet, jotka puhdistavat hajut viinikaapista.

5. Alhainen tärinä

Tärinä on ajan myötä haitallista viinille. Tärinä voi tulla kompressorista, levitä hyllystön kautta koko kaappiin ja vaikuttaa viinin kehittymiseen. Kehittämämme tärinänvaimentimet vähentävät viinikaapin tärinöitä merkittävästi.